Atölyelerimiz

Sanat etkinlikleri, çocukların dünyalarını ve yaratıcılıklarını yansıttıkları açık uçlu materyallerle deneyimledikleri etkinlikleri içermektedir.

SANAT ATÖLYESİ

Sanat etkinlikleri, çocukların dünyalarını ve yaratıcılıklarını yansıttıkları açık uçlu materyallerle deneyimledikleri etkinlikleri içermektedir. Programdaki tüm etkinliklerde entegrasyonu ile çocukların hem yaratıcılıklını desteklemekte hem de iyi bir değerlendirme aracı olarak kullanılmaktadır.

STEAM ATÖLYESİ

STEAM eğitimi disiplinlerarası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik sanat ve matematik gibi beş önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir sistemdir. Bu atölye ile çocukların çok yönlü düşünme becerilerini desteklediklerini aynı zamanda da problem çözme becerilerini etkin kullandıkları bir atölyedir.

DÜNYAYI KEŞFEDİYORUM ATÖLYESİ

Her ay yeni bir ülke çalışılan bu atölyede amaç farklılıklara saygı ve farklı kültürlerin öğrenilmesidir. Ülkelerin coğrafi özellikleri ile birlikte kültürleri ile ilgili bilincin kazandırılması hedeflenmektedir. DÜnyada oynana çocuk oyunları ile de çocukların ortak dili olan “oyun” üzerine çalışıyoruz.

TÜRKÇE ATÖLYESİ

Bu atölyede çocukların Türkçeyi doğru ve düzgün kullanmalarının yanında çocukların kitaplara karşı olumlu tutum geliştirmelerini desteklemek ve kitap sevgisini aşılamaktır.

BESLENME OKURYAZARLIĞI ATÖLYESİ

Bu atölyenin amacı çocukların bilinçli beslenme alışkanlıklarını küçük yaşlarda kazanmalarına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, öncelikli hedefimiz yaş gruplarına uygun olarak çocukların besin gruplarını tanımaları (karbonhidrat-yağ-meyve/sebzei proteinler, süt grubu) gruplandırabilmeleri, sağlıklı-sağlıksız besinleri ayırt edebilmeleri ve doğru tercih yapabilmeleridir.

DOĞA & EKOLOJİ ATÖLYESİ

Çimlendirilen bitkiler, hayvanların hayatı, farklı bölgelerde yaşayan hayvanlar, nesli tükenmekte olan hayvanlar, tohumların çeşitliliği doğa etkinliklerimizin temelini oluştururken orman okulu ile de doğadaki keşiflerine devam ederler. Ekoloji etkinliklerinde, çocuklarda çevresel farkındalık, doğanın sadece insana ait olmadığı, hayvanlar, bitkiler ve diğer canlılarla paylaşılan, tüm canlıların eşit haklara sahip olduğu bilinci çalışılmaktadır.

5R ATÖLYESİ

  1. Refuse(Reddet): İhtiyacımız olmayana hayır diyebiliriz.
  2. Reduce(Azalt): Yine ihtiyacımız olmayanı satın almayarak atık miktarımızı azaltabiliriz.
  3. Reuse: İhtiyacımızı karşıladıktan sonra hala kullanılabilir durumda olanları tekrar kullanabiliriz.
  4. Recycle: Geri dönüştür! Geri dönüştürülen materyallerin gruplandırmayı ve nasıl bir süreç geçirdiklerini öğreniyoruz.
  5. Rot: Gübre/Kompost Yap! Yeniden doğuş hikayesi yazıyor ve mutfak atıklarımızı (sebze meyve artıkları, yumurta kabukları, çay ve kahve tortuları) aslında temiz bir şekilde toprağa dönebilmelerinin önemini öğreniyoruz.

YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİ

Çocukların gerek okulda gerek ise evde önce yardım ile yaptıkları becerileri sonrasında kendi başlarına yapabiliyor hale gelmelerini hedefleyen bu atölyede; sandalyede uygun oturmak, ellerini yıkamak, dişlerini fırçalamak, bitki sulamak gibi beceriler yer almaktadır.

BAHÇE ATÖLYESİ

Öğretmen tarafından liderlik edilen ve gruba göre uyarlanmış oyun etkinliklerini içermektedir. Bahçede oynanan geleneksel oyunlar oynanabileceği gibi öğretmenin hazırladığı araç gereçlerle oynana oyunları da içerebilir. Çocukların açık alanda kalma süreleri göz önünde bulundurulduğunda eğitim programımız için önemli bir ayrıntı olduğu düşünülmektedir.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ATÖLYESİ

Masa başı etkinliklerl sınırlı olmayan bu atölyede amaç, çocukların okuma yazma öğrenmeleri değil hazırlık aşaması olarak problem çözme, algılama, yönerge takip etme, dikkat-hafıza, kalemi doğru tutma gibi becerilerin desteklenmesini içermektedir.

İLKOKULA HAZIRLIK ATÖLYESİ

Her eğitim yılının 2.döneminde başlayan bu çalışmalar okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını destekleyici nitelikte olup çocukların ilkokula hazır oluşlarını yaşayarak deneyimlemelerini sağlamaya yönelik bir atölyedir. Defter, kalemkutu gibi kendilerine özel olan araçlarının kullanımı, sorumluluk bilinci ve tenefüs çalışmaları yer almaktadır.